Cabina foto inchisa sau deschisa de inchiriat :)

Cu atat de multe optiuni pe piata cabinelor foto din Romania uneori este foarte greu sa iei o decizie corecta. Care sunt criteriile de alegere: pret, calitate, cabina inchisa sau deschisa, din localitate sau din afara localitatii?

Cum alege cabina foto cea mai potrivita pentru noi si evenimentul nostru? Unele lucruri sunt atat de greu de ales. Poate este prima oara cand ne dorim o cabina foto si nu avem foarte multa experienta in alegerea cabinei foto ideale.

Va ajutam noi :)

De cele mai multe ori factorul principal al alegerilor noastre este pretul. Nu este gresit. Asa suntem invatati, asa suntem setati: sa alegem cea mai buna varianta de pret. Aparent toate cabinele sunt la fel = un blitz, o imprimanta, un aparat foto si gata fotografia :). Este doar o cabina foto, toate sunt la fel nu?

Nu este chiar asa ;). Asa cum stim toti un pret mic poate ascude multe lucruri: echipament de slaba calitate, servicii proaste sau chiar neprezentarea le eveniment(lucru foarte grav).

Pretul nu trebuie sa fie primul factor. Este un criteriu important dar nu trebuie sa fie cel mai important. Trebuie doar sa va intrebati: ce este important pentru mine? Calitatea, pretul, cum arata cabina la eveniment, cum se simt invitatii sau profesionalismul serviciilor oferite?

Toate sunt importante.

Prima intrebare care trebuie sa ne-o punem este: imi doresc o cabina foto inchisa sau deschisa?

Cabinele foto se impart in primul rand in doua categorii: o cabina inchisa este o cabina cu o structura metalica care inconjoara soldatul/dispozitivul care realizeaza fotografiile. Aceasta structura metalica este prevazuta cu perdele. Fiind un spatiu inchis invitatii se desfasoara in voi fara inhibitii si fotografiile ies absolut superbe. Intr-o cabina inchis ainvitatii sunt mai dezinvolti, se comporta natural ca si cum ar fi acasa la ei intr-un spatiu intim. Nu ii vede nimeni si asa pot fi ei. Cabina foto inchisa se preteaza foarte bine la evenimentele unde exista invitati din taote categoriile de varsta:4-60 de ani.

Celalalt tip de cabine sunt cabinele deschise. Se numesc gresit cabine pentru ca nu exista nici un fel de cabina. Exista doar soldatul/dispozitivul care face fotografiile si cu fundalul din spatele invitatiilor. Acest tip de cabina este super ok pentru evenimentele de tip corporate, aniversarii de 16/18 ani sau nunti mai stilate/elegante acolo unde aspectul cabinei conteaza foarte mult. Este foarte buna acolo unde invitatii au pana in 30 de ani. In ziua de astazi tinerii sunt foarte dezinvolti si fara inhibitii. Pentru ei nu conteaza daca au sau nu un paravan unde sa se desfasoare in voie. Fotografiile ies superbe si la acest tip de cabina foto.

A doua intrebare: imi doresc mai mult calitate sau un pret foarte foarte mic? Stim cu toti ca nu putem sa le avem pe amandoua. Cu toti ne dorim acest lucru dar el este imposibil in cele mai multe cazuri. In subconstientul nostru stim asta. Nu spun ca trebuie sa alegem cel mai scump lucru. Spun doar ca de cele mai multe ori atunci cand alegem cel mai mic pret de fapt am ales cele mai slabe servicii si produse.

Am invatat de-a lungul timpului ca daca pretul a fost factorul principal in alegere am ajuns sa imi para rau ulterior in cele mai multe cazuri. Recunosc- au fost si exceptii dar sunt doar exceptii. Cine este dispus sa riste cand nunta noastra este un eveniment unic? Eu nu as risca cu oricine doar ca sa am un pret mic.

Orice furnizor de servicii care a investit foarte multi bani in echipament si angajati isi doreste sa recupereze investitia. Automat nu se va vinde ieftin. Stie ce ofera si cat a investiti ca totul sa fie perfect pentru evenimentul tau :)

Nu trebuie sa alegem cel mai scump furnizor: cu siguranta puteti veti gasi calitate foarte buna la un pret mediu/rezonabil.

Cum pot sa imi dau seama de calitatea fotografiilor si a serviciilor? Este simplu: faceti comparatii intre fotografiile prezentate de un furnizor si alt furnizor. Fotografiile sunt superbe? Au culori frumoase? Sunt clare? Sunt luminate? Toti invitatii par sa se distreze?

Au servicii bune si de calitate: uitati-va pe pagina lor de facebook: au recenzii/review-uri bune? Au mai mult de 4 stele?

A treia intrebare: cum arata cabina? Este placuta? Se va potrivi bine cu tema evenimentului meu? Imi doresc o cabina vintage? O cabina eleganta sau moderna?

Poate ca nu va-ti gandit la acest aspect dar nu de putine ori am vazut cabine foto la evenimente car enu avea nici o treaba cu evenimentul in sine. Avem o vorba in Romania:”ca nuca in perete”. Plus ca unele cabine foto din Romania arata groaznic. Atentie mare aici 😉 Daca tot exista atat de multe variante de ce sa nu alegem o cabina care arata bine si va aduce valoare vizuala la evenimentul nostru :)

A patra intrebare: cat de repede printeaza imprimanta? Nu de putine ori am fost surprins sa observ ca se face o coada destul de mare la anumite cabine foto. Motivul? Imprimanta printeaza extrem de lent si invitatii asteapta sa isi ridice fotografia si abia dupa aceea pleaca de la cabina si face loc urmatorilor invitati. Este usor de aflat daca printeaza repede o imprimanta: intrebati furnizorul cat de repede printeaza si daca raspunsul este 10/12 secunde atunci imprimanta este extrem de rapida. Orice este peste 20-30 secunde va printa greu. Intrebati daca poate printa si printuri mici 5x15cm – gen stripuri (semne de carte). Imprimantele foarte slabe nu pot printa stripuri. Fugiti de ele cat puteti. Nu sunt imprimante pentru cabine foto- este doar o improvizatie.

Alt factor in alegerea unei cabine foto ideale: Cum sunt accesoriile? Sunt multe? Sunt altfel? Ma reprezinta?

De ce le mai multe ori este usor de observat ce fel de accesorii are fiecare furnizor: va uitati in fotografiile postate de ei pe site sau pe facebook. Din pacate acceosoriile sunt considerate de catre invitati un cadou din partea mirilor pentru ei si pleaca cu ele acasa: de cele mai multe ori din greseala si uneori chiar intentionat ;))

Datorita acestui fapt cam toti furnizorii completeaza tot timpul colectia cu accesorii noi si uneori diferite. Ca regula generala este usor de vazut daca au accesorii de calitate: furnizorii chiar daca aduc acceosrii noi si diferite au totusi o linie, un stil anume. Pastreaza stilul. Daca au un stil bineinteles :)

Un criteriu important in alegerea cabinei perfecte pentru noi ar trebui sa fie: cum a fost primul contact cu furnizorul la telefon. Cum a vorbit? Sunt flexibili? Sunt placuti? Ma voi intelege bine cu ei? Ceea ce spun vor si oferi sau doar spun orice ca sa vanda?  De cele mai multe ori cum este furnizorul la telefon asa va fi si persoana care va sta la cabina. Cine se aseamana- se aduna ;). O persoana placuta langa cabina va face experienta invitatiilor sa fie foarte placuta si memorabila.

Daca doriti ca evenimentul vostru sa fie unul perfect, plin de distractie si rafinament alegeti acum cele mai bune servicii- alegeti Cabina Foto Happy: 0721.604.345 sau la pagina de contact.

cabina foto Bucuresti Cabina foto de inchiriat Cabina foto inchisa sau deschisa de inchiriat Cabina foto de inchiriat Cabina foto de inchiriat Cabina foto de calitate Cabina foto de calitate Bucuresti